Постоянные читатели

понедельник, 29 ноября 2021 г.

ПОВІДОМТЕ ПРО ЗНАХІДКУ ХОКАРС! НЕБЕЗПЕКА РТУТНИХ ЛАМП

Побутові прилади, у складі яких є ртуть, зокрема – люмінесцентні лампочки, несуть значну екологічну небезпеку

Люмінесцентні лампи в силу своєї економічності набули популярності, як на підприємствах, так і серед населення. Такі лампи є енергоощадними в порівнянні з лампами розжарювання, завдяки ним стало можливим ефективніше використання природних ресурсів. Вони є екологічним джерелом освітлення, однак в силу відсутності пропаганди та системної організованої на державному рівні збору на утилізації відпрацьованих ламп, їх екологічна перевага повністю нівелюється.

Виробники та продавці люмінесцентних ламп зазвичай з байдужістю ставляться до того, як буде використовуватись та утилізуватись продукція, яку вони продають. Тому вкрай важливо на сьогодні інформувати населення про можливу загрозу цього типу обладнання, про необхідність його правильного зберігання та утилізації.

Колба люмінесцентної лампи вміщує пари ртуті кількістю від 1 до 70 мг., але не всі виробники доносять до покупців відомості про точний вміст небезпечної речовини у виробі. Ртуть зараховується до речовин 1-го, найвищого рівня небезпеки, вона надзвичайно небезпечна і організмом майже не виводиться. Ця речовина може вразити печінку, дихальні шляхи, ЦНС, нирки. Саме через це розроблено чіткі норми гранично допустимої кількості ртуті на кубічний метр повітря. Для учбових, робочих, житлових приміщень ця норма складає 0,0003 міліграми.

Такі лампи просто викидають разом з іншим сміттям, колба лампи може бути розбита ще у житловому приміщенні, однак господарі навіть не здогадуються про небезпеку.


Візьмемо для прикладу кімнату площею 20 м. кв. – по об’єму ми отримаємо приблизно 50 кубічних метрів. Якщо тут розіб’ється лампа і в повітря потрапить навіть 1 мг. Ртуті, то її концентрація в повітрі сягатиме 0,02 мг. На кубічний метр, що в 60 раз перевищує гранично допустиму.

Уявіть тепер, скільки розсіяної ртуті забруднює довкілля на сміттєзвалищах та полігонах побутових відходів…

Тож, дуже важливою є широка поінформованість населення щодо небезпеки ртутних відходів та правил поводження з ними, що сприятиме росту їх екологічної свідомості та відповідальності.


МИ ПРИЙМАЄМО РТУТНІ ВІДХОДИ ВІД НАСЕЛЕННЯ 

БЕЗКОШТОВНО ЦІЛОДОБОВО ЗА АДРЕСОЮ: 

М. ХЕРСОН, ПРОСПЕКТ СЕНЯВІНА,5.

КОНСУЛЬТАЦІЯ ТА ВИКЛИК РЯТУВАЛЬНИКІВ 

ЗА ТЕЛЕФОНОМ +380952887752

 


Комментариев нет: